Logo nijkerknu.nl


Hospice Nijkerk zoekt zorgvrijwilligers

NIJKERK - Om het team op sterkte te houden, is Hospice Nijkerk op zoek naar extra zorgvrijwilligers. Ook voor Hospice Nijkerk Thuis zijn dringend extra vrijwilligers nodig. Het werk van de zorgvrijwilliger is een waardevolle tijdbesteding, die veel voldoening brengt.
Hospice Nijkerk biedt 24 uur per dag professionele zorg aan ongeneeslijk zieke mensen met een korte levensverwachting. De zorg wordt geboden door een team van verpleegkundigen. Daarin worden zij bijgestaan door zorgvrijwilligers, die wekelijks een dienst van vier uur invullen.
Het uitgangspunt van Hospice Nijkerk Thuis is dat iedereen moet kunnen overlijden op de plek van voorkeur. De zorgvrijwilligers van Hospice Nijkerk Thuis worden ingezet bij de terminale zorgvrager thuis. Daarmee wordt de de mantelzorger ontlast, zodat deze even tot rust kan komen. De vrijwilliger geeft tijd, persoonlijke aandacht, emotionele en praktische ondersteuning.
Steeds vaker mag het hospice ook mannelijke zorgvrijwilligers verwelkomen. Dit wordt door gasten en collega’s als een goede ontwikkeling ervaren. Wim Huijser werkt nu ruim een jaar als zorgvrijwilliger in het hospice. Na een carrière in het onderwijs, wilde hij na zijn pensionering graag vrijwilligerswerk met een uitdaging gaan doen. ‘Al vrij snel na mijn pensionering werd ik door iemand gepolst voor het werk van zorgvrijwilliger in het hospice. De tijd was er toen nog niet rijp voor. Ik wilde mezelf niet te snel weer vastleggen en eerlijk gezegd dacht ik ook dat het werk wat somber en zwaar zou zijn. Toen ik twee jaar later een oproep las, liet het me toch niet los. Ik ging naar een informatieavond, volgde de cursus en werk er nu met veel plezier. Ik ervaar de sfeer als ontspannen en warm. Er is ruimte om je grenzen aan te geven en er zitten heel van kanten aan het werk. Er zijn de typische zorgtaken, maar er is ook tijd voor het geven van echte aandacht en voor plezier. En je kunt gewoon gebruik maken van wat je al kunt en dicht bij jezelf te blijven. Zo speel ik tijdens een dienst graag even piano voor de gasten en hun bezoek. Ik vind het prachtig werk. Het wordt gewaardeerd en je voelt je nuttig. Dat wil toch iedereen?”

Om zorgvrijwilliger te worden, is een achtergrond in de zorg niet nodig. Affiniteit met de zorg is natuurlijk wel een voorwaarde. Het hospice verzorgt een goede opleiding en begeleiding.
Wie vrijblijvend meer informatie wil inwinnen over het werk als zorgvrijwilliger is van harte welkom op de informatiebijeenkomst op woensdagmiddag 20 september van 13.30-15.00 uur, of op donderdagavond 21 of 28 september van 19.30-21.00 uur. De bijeenkomst vindt plaats in het hospice aan de Vetkamp 23 te Nijkerk. De aanvang is 19.30 uur. Aanmelden kan via email: info@hospicenijkerk.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox