Logo nijkerknu.nl


Foto: Marjet van Ruitenbeek

Column Dirkje Vantournhout: 'Kinderactiviteiten'

Zaterdag, mooi weer en Sleepbootdagen. Geen reden om thuis te blijven dus. De vlaggetjes wapperen ons al vrolijk toe bij aankomst. Voor ons zijn de vlaggetjes onderdeel van de boten. Voor onze oudste zijn de boten ondergeschikt, want… die vlaggetjes en zoveel!

Het is nog voor de officiële opening, maar met kinderen die zes uur 's morgens uitslapen noemen, is 11 uur wel heel lang wachten. Gelukkig stond iedereen al klaar, was het springkussen bij de brandweer al populair en konden we eens kijken wat de brandweer zelf ziet vanuit de grote wagens. Dus wij hebben tegen de tijd dat alle toeters en sirenes luid van zich laten horen (als bevestiging van de opening), het meeste al gezien.

Superleuk, er is ook aan de kinderen gedacht; genoeg te zien en te beleven. Ik heb met die kinderactiviteiten een soort haat-liefde verhouding. Je gebruikt het als verleidingstruc "Oh kijk, zullen we eens bij die… draaimolen… kijken." Maar je zou willen dat het per direct zijn activiteiten staakte als je zelf weleens verder wil lopen… Dat je niet zelf de trukendoos van verleidingen of een pleidooi hoeft te houden om door te lopen zonder groot verdriet.

De miniatuurboten waren het toch wel namelijk afgelopen zaterdag. Er waren al meerdere kinderen huilend weggehaald. Dus we waren gewaarschuwd, dit ging bij ons ook nog een dingetje worden. En ja hoor, de oudste was in de ban van die grote, kleine boten. Zo dichtbij in veilig water in plaats van in de diepe haven. Die radiografisch gestuurde miniatuurboten hadden het hart gestolen van onze zoon. Dus mocht je je afvragen wie de ouders van dat krijsende jongetje waren zo rond tien over elf. Dat waren wij…

Aliasdee

(reacties: redactie.nnu@wegener.nl)

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox