Logo nijkerknu.nl


Foto: Wouter Vocke

Glasvezelcampagne voor inwoners buitengebied Nijkerk

NIJKERK - Het Communicatie Infrastructuur Fonds (CIF) start in januari met een nieuwe glasvezelcampagne in Noordelijke Vallei en Veluwe Midden. Binnen dit deelgebied valt het buitengebied van de gemeente Nijkerk en het noordelijke deel van het buitengebied van de gemeente Barneveld. In het zuidelijke deel van de gemeente Barneveld heeft CIF voor de zomer dit jaar al een glasvezelcampagne afgerond. Hier start de aannemer binnenkort met de werkzaamheden om glasvezel aan te leggen.
De inwoners van Noordelijke Vallei en Veluwe Midden, kunnen in ieder geval bij vijf verschillende dienstaanbieders (Caiway, CBizz, Kliksafe, Solcon en WeServe) terecht voor een glasvezelabonnement. Daarnaast betalen zij een vastrechtvergoeding van 12,50 euro per maand òf 1600 euro bij eenmalige afkoop. CIF heeft 50 procent deelname nodig om glasvezel te kunnen uitrollen. Inwoners die na de inschrijfperiode alsnog kiezen voor glasvezel, betalen de werkelijke aansluitkosten van minimaal 995 euro extra, dus naast een abonnement en de vastrechtvergoeding.
Om bewoners te informeren over de aanleg, kosten, voorwaarden en planning worden informatieavonden georganiseerd. De bewoners die in aanmerking komen, worden dan per brief uitgenodigd.
"We zijn erg blij dat nu ook de overige delen van ons buitengebied kunnen worden aangesloten op glasvezel. Ik ben ervan overtuigd dat - net als in de eerste fase - er ook nu weer veel belangstelling voor glasvezel zal zijn," aldus een enthousiaste wethouder Gerard van den Hengel van de gemeente Barneveld. Ook Wim van Veelen, wethouder van Nijkerk, geeft aan dat hij blij is dat de aanleg van glasvezel in het buitengebied van de gemeente Nijkerk nu mogelijk wordt gemaakt.
Het Communicatie Infrastructuur Fonds beheert sinds de oprichting in 2008 het derde grootste communicatie infrastructuurnetwerk van Nederland. Het heeft inmiddels 390.000 adressen voorzien van een aansluiting op coax- en glasvezelnetwerken. CIF is op dit moment de enige partij die op deze schaal glasvezel aanlegt in het buitengebied. Er zijn dertien glasvezelcampagnes succesvol afgerond en dit betekent dat 50.000 adressen de mogelijkheid hebben om over te stappen op glasvezel.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox