Logo nijkerknu.nl


Duo geeft concert op beiaard Grote Kerk

NIJKERK - Ze ontmoetten elkaar op de beiaardschool in Mechelen Rachel Perfecto (New York) en Jakob de Beevere (Vlaanderen) besloten samen een duo te vormen. Donderdag 7 september geven zij een concert in Nijkerk.
Rachel was al hoboïst, organist en dirigent. en ze studeerde muziek en astrofysica aan de Yale University toen ze voor het eerst de beiaard leerde kennen. Ze ging beiaard studeren en kwam in Mechelen terecht waar ze in 2016 'met de grootste onderscheiding' afstudeerde.
Jakob studeerde piano aan het Lemmensinstituut in Leuven, waar hij in contact kwam met de beiaard. Ook hij ging studeren aan de Koninklijke Beiaardschool 'Jef Denyn' in Mechelen. Hij won prijzen bij beiaardconcoursen. Inmiddels is hij ook organist en daarnaast stadsbeiaardier van Geraardsbergen en hulpbeiaardier van Gent.
Rachel en Jakob delen de belangstelling voor het bewerken van muziek voor beiaard, al of niet in combinatie met andere instrumenten. Ze experimenteren met muziek voor beiaard, hobo, piano en orgel in alle mogelijke combinaties en treden behalve met die instrumenten ook op als beiaard-duo. Dat laatste gaan ze op 7 september van 20.00 tot 21.00 uur ook in Nijkerk doen. Als duo, maar ook solistisch. Op het programma staan licht-klassieke stukken en evergreens. Zie: www.nijkv.nl.

Het concert goed te beluisteren op de luisterplaats bij het Tabakhuis, Nieuwstraat 9.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox