Logo nijkerknu.nl


Pien van den Broek - Opstelten.
 (Foto: Janny van Steeg)
Pien van den Broek - Opstelten. (Foto: Janny van Steeg) (Foto: Janny van Steeg)

Overzichtstentoonstelling Hoevelakense schilderes in Galerie Polhus

NIJKERK/HOEVELAKEN - Het nieuwe expositieseizoen van Galerie Polhus begint op zondag 10 september om 15.00 uur met de opening van een overzichtstentoonstelling met het werk van de Hoevelakense kunstenaar Pien van den Broek - Opstelten.
De tentoonstelling laat de beste werken uit haar oeuvre over een periode van 50 jaar zien. Vanaf de academietijd, met onder meer modelschetsen tot recente monumentale werken in acryl op linnen. Door al die jaren heen heeft zij haar eigen herkenbare stijl weten te behouden. Pien van den Broek - Opstelten schildert intuïtief, geheel op haar gevoel. Met verf en water gaat zij op zoek naar een compositie die onder haar handen uitgroeit tot beelden die haar boeien: de kwetsbare mens, de kwetsbare mens in het landschap, het landschap zelf, het landschap met zijn horizon, het landschap dat nog groter, weidser moet, de horizon die nog verder moet liggen, zo schildert zij laag over laag en verstaat de kunst van het weglaten. Met die techniek creëert zij frescoachtige, transparante werken en geeft zij op boeiende wijze vorm aan het mensbeeld dat zij draagt.
De expositie wordt vergezeld met beelden van Gemma Vermeulen (Bathmen) en ragfijne keramische objecten van Brigit van Nassau (Roozendaal).

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox