Logo nijkerknu.nl


Ontdek Grote Kerk op Open Monumentendag

De Grote Kerk van Nijkerk opent op zaterdag 9 september haar deuren in het kader van de Open Monumentendag, die ook dit jaar gecombineerd wordt met de Nationale Orgeldag. Het thema is: 'Boeren, burgers en buitenlui'. Deze kreet verbindt groepen in de samenleving, die elkaar in economische en culturele relaties treffen.

In Nijkerk neemt de Grote Kerk met de beroemde witte toren al eeuwen een belangrijke plek in de samenleving in. Het is dan ook de moeite waard om dit godshuis, dat stamt uit de 15e eeuw, te bezichtigen. Het orgel uit 1756 dat in de kerk staat, spreekt tot de verbeelding van veel organisten. Omdat het ook Nationale Orgeldag is, krijgt iedereen die dat wil de gelegenheid het instrument te bespelen en te bekijken. Dat is voor iedereen - volleerd organist of amateur - een hele ervaring! Ter afsluiting van deze dag, begint om 15.00 uur een orgelconcert, verzorgd door vier Nijkerkse organisten: Bas Blankesteijn en Diederik Blankesteijn (beiden organist van de Grote Kerk), Han van IJcken (organist van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt) en Henrik van Hoef (leerling van Diederik). Alle activiteiten op deze dag zijn gratis toegankelijk.

De kerk is geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Houd er rekening mee dat het orgel, vanwege het concert om 15.00 uur, niet tot het eind van de middag te bespelen en bezichtigen, maar natuurlijk wel te beluisteren is.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox