Logo nijkerknu.nl


Presentatie 'Woonpark Hoevelaken' in openluchtbioscoop

HOEVELAKEN - Met een openluchtbioscoop is op 1 juli het toekomstige Woonpark Hoevelaken door middel van een (drone) film gepresenteerd. BPD toonde de eerste conceptschetsen van de woningen.
De woningen worden getekend door zowel architect en voormalig rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol als Mulleners en Mulleners architecten. De bezoekers konden de schets van hun favoriete nieuwbouwwoning meenemen op een ansichtkaart. De woningen zijn ook te zien op www.woonparkhoevelaken.nl. Herbert Bosch, ontwikkelingsmanager BPD: "We hebben belangstellenden meegenomen naar een verder uitgewerkt plan. Mooi om te zien hoe dit prachtige plan leeft in Hoevelaken." Met stedenbouwkundige Luc Bos is een visie gemaakt. Een groen woningbouwplan is het resultaat van deze visie. Een uitbreiding van het park van het naastgelegen Huize Hoevelaken in Engelse landschapsstijl. .
Toparchitecten Liesbeth van der Pol (voormalig rijksbouwmeester, DOK architecten) en Kok Mulleners (Mulleners en Mulleners architecten) zijn verantwoordelijk voor de woningontwerpen hetgeen garant staat voor hoogstaande architectuur.
De ligging naast Huize Hoevelaken, het dorpscentrum en het aangrenzende natuurgebied maken de locatie geschikt als groene woonwijk. Het nu voor publiek afgesloten terrein, wordt straks 'Woonpark Hoevelaken' en is voor iedereen toegankelijk. Er komen zo'n 160 woningen. Het project krijgt hoogwaardige architectuur, royale woningen, een ruime groene opzet. Het door BPD al aangelegde natuurgebied aan de noordzijde valt buiten de plannen en blijft behouden onder de bescherming van het Geldersch Landschap.

Reageer als eerste
Meer berichten