Logo nijkerknu.nl


Fotografen richten lens op ouderen

NIJKERK/HARDERWIJK - Dat ouderen al lang niet meer alleen 'achter de geraniums' zitten is wel bekend. De fotografen van Amateur Fotografen Vereniging De Iris ( 1957 - 2017 ) hebben op verzoek van St Jansdal ouderen gefotografeerd tijdens allerlei activiteiten. Het thema is onderverdeeld in acht categorieën, zoals sport/spel, hobby's, samen sterk. Frits van der Velde, zorgmanager, gaf in zijn openingswoord aan heel blij te zijn met de expositie van De Iris. ''Het aandeel ouderen in de bevolking stijgt. Daarnaast leven mensen steeds langer, mede dankzij de medische mogelijkheden. Dit heeft echter ook een keerzijde, want steeds méér mensen leven met een chronische ziekte. Dit maakt de zorg complex. Verschillende behandelingen moeten immers nauw op elkaar worden afgestemd. Ziekenhuis St Jansdal wil hierop voorbereid zijn'', aldus Van der Velde.
St Jansdal wil goed ingericht zijn voor de groeiende groep ouderen met meervoudige problemen en een complexe zorgvraag. Bij de herijking van de strategie van het ziekenhuis voor de komende jaren is er opnieuw voor gekozen om de zorg voor de oudere patiënt een speerpunt te laten zijn. Daarbij is het de wens om niet (alleen) op externe eisen te varen, maar om vooral een eigen koers te bepalen. Dit alles in nauwe samenwerking met partners van het St Jansdal.
Het ziekenhuis is blij met de expositie omdat op deze manier de zorg voor ouderen op een andere manier onder de aandacht wordt gebracht. Van juli t/m september kan men de expositie op doordeweekse dagen van 08.00 tot 17.00 uur bekijken op de begane grond, links naast het restaurant, op de eerste verdieping in de gangen naar de poliklinieken.

Reageer als eerste
Meer berichten