Logo nijkerknu.nl


Nijkerker Luuk van Veldhuizen (12) bij team met jongste deelnemers Nijmeegse Vierdaagse

NIJKERK - Luuk van Veldhuizen (12) uit Nijkerk is één van de jongste deelnemers van de 101ste Nijmeegse Vierdaagse. Vier dagen - van 18 tot en met 21 juli - lang loopt hij elke dag 30 km samen met het #vteam. Het team van jonge deelnemers loopt de vierdaagse voor het eerst. Tako Rietveld is de teamcaptain en initiatiefnemer van de #vteam. Rietveld, die bekend werd als verslaggever van het NOS Jeugdjournaal, loopt de 101ste Nijmeegse Vierdaagse met 101 kinderen en vraagt daarmee aandacht voor het verhaal wat kinderen zelf kunnen en willen vertellen.Tijdens de vierdaagse maken ze elke dag reportages, vlogs en livestreams over onderwerpen als vriendschap, vrede en vrijheid.

Kinderen mogen zich inschrijven voor de Nijmeegse Vierdaagse als ze 12 jaar worden. Dit jaar zijn de jongste deelnemers dus geboren in 2005. Luuk: "Het is geweldig om de NijmeegseVierdaagse met zoveel kinderen te lopen. Kinderen zijn veel vrolijker en gezelliger dan volwassenen. We hebben al een paar keer met elkaar getraind en dat is al onvergetelijk. Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen ons gaan volgen en sponsoren. De Kindercorrespondent laat kinderen hun verhaal vertellen in binnen- en buitenland. Tako: ''Kinderen kijken anders naar de wereld dan volwassenen. Ze hebben andere visies, meningen en oplossingen. Dat willen we ook tijdens de vierdaagse laten zien en horen.''

Voor dit evenement werkt de Kindercorrespondent samen met Stichting Nijmeegse Vierdaagse, Vfonds, AH, CineMec, HiTec en Van der Valk Nijmegen-Lent. Meer informatie: www.kindercorrespondent.nl/vierdaagse.

Reageer als eerste
Meer berichten