Logo nijkerknu.nl


Keurmerk 'Blik op Werk' voor Tip College Nijkerk

NIJKERK - Het Tip College Nijkerk (Instituut voor Taal, Integratie en Participatie) heeft donderdag 6 juli het cursusjaar feestelijk afgesloten met een bezoek van Nadia Aboyaakoub-Akkouh. In aanwezigheid van cursisten, docenten, medewerkers en directie van het Tip College, heeft de wethouder het keurmerk 'Blik op Werk' onthuld. Dit keurmerk geeft inzicht in de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs dat gegeven wordt. Tip College heeft daarbij ook de hoogste waardering van vier sterren behaald en het beoordelingscijfer 8,2. Onderdelen van dit cijfer zijn de slagingsgarantie voor cursisten en de hoge tevredenheid van hen.
Na de onthulling sprak de wethouder woorden van bewondering uit voor de cursisten en bleek haar waardering voor het werk van de docenten.
De wethouder werd door Benjamin Jahola rondgeleid door het gebouw. Hierna volgde een rondetafelgesprek waarin de wethouder, docenten, medewerkers en de directie van het Tip College met elkaar van gedachten wisselden over de wil om samen te werken voor een goede inburgering van cursisten: de wil om medemensen te begeleiden tot het behalen van het inburgeringsexamen in de Nederlandse taal, cultuur, maatschappij en arbeidsmarkt. Ook werd er een internationale lunch gehouden met circa 50 cursisten.
Op 21 augustus start het Tip College weer, maar in de vakantie krijgen de cursisten al de mogelijkheid om extra lessen te volgen.
Na de vakantie starten er ook nieuwe cursussen en vinden er veel activiteiten plaats om de cursisten op een zo goed mogelijke wijze te laten inburgeren.

Reageer als eerste
Meer berichten