Logo nijkerknu.nl


Grote verrassing voor Stichting Hand in Hand voor Syrië

NIJKERK - Guryas Zaghtiti van de Nijkerkse Stichting Hand in Hand voor Syrië was enkele dagen geleden uitgenodigd op de Maranatahaschool. Er stond hem en zijn stichting een grote verrassing te wachten.
De school had een sponsorloop gehouden om geld bijeen te brengen voor hulp aan de oorlogsslachtoffers in Syrië. En dat werd heel enthousiast opgepakt door de leerlingen. Sommigen wisten niet van ophouden. Het doel was om te proberen genoeg geld te verzamelen voor het verschepen van een container.

Vooraf vertelde Zaghtiti over de situatie in Syrië en hoe de kinderen daar leven op dit moment. Overal is tekort aan en de kinderen kunnen niet naar school. Er werd ademloos geluisterd. En toen was het moment daar. vier leerlingen kwamen naar voren in een T-shirt van de Maranathaschool. Een voor een trokken ze het shirt uit en kwam er een ander shirt tevoorschijn met een cijfer. Na het laatste shirt was het bedrag duidelijk: 4125 euro. Genoeg voor het verschepen van twee containers met hulpgoederen naar Syrië. Guryas Zaghtiti was zichtbaar ontroerd en bedankte de leerlingen uit de grond van zijn hart.

Meer informatie over de stichting? Kijk dan op www.stichtingsyrie.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten