Logo nijkerknu.nl


G.J. Baan, C.J. Droger en M.J. Schuurman. (Foto: Arjen Gerritsma)
G.J. Baan, C.J. Droger en M.J. Schuurman. (Foto: Arjen Gerritsma)

Drie predikanten geven orgelconcert in De Fontein

NIJKERK - In De Fontein geven zaterdagmiddag 8 juli drie predikanten een orgelconcert op het Škrabl-orgel. Die dominees zijn : G.J. Baan uit Vlissingen, C.J. Droger uit Vlaardingen en M.J. Schuurman uit Oldebroek.

Deze drie predikanten uit verschillende kerkgenootschappen zijn weer bereid gevonden om te musiceren in het zaterdagmiddagmuziek programma van De Fontein. Dit gebeurt op één en hetzelfde orgel in één uur.
Ds. Baan opent het concert met Sonate VI - 'Vater unser im Himmelreich' van Mendelssohn. Het aandeel van ds. Schuurman bestaat uit muziek van J.S. Bach - 'Wer nur den lieben Gott lässt walten' (uit de Schübler-Chorale) en van Max Reger - 'Dankpsalm opus 145 nr. 2', een virtuoos werk.

Ds. Droger besluit met variaties over de melodie van Psalm 139 met aansluitend samenzang. Droger: ''Ik heb op een cd gehoord hoe geweldig dit orgel ook de samenzang draagt. Ik zou dat graag een keer meemaken en zelf spelen."
Het concert begint om 16.00 uur; de kerk open vanaf 15.30 uur. Op verzoek van de predikanten-concertgevers is de toegang tot het concert gratis. Er wordt wel een collecte gehouden als een bijdrage in de kosten van deze concertreeks op de zaterdagmiddag.

Na het concert is er gelegenheid voor ontmoeting onder genot van een kop koffie of een frisdrank.

Reageer als eerste
Meer berichten