Logo nijkerknu.nl


Breed enthousiasme over nieuwe huurwoningen voor senioren

Bouwmaatschappij Kroon uit Nijkerk heeft elf patiowoningen voor senioren gerealiseerd aan de Maximahof. De woningen komen tegemoet aan de specifieke woonwensen van ouderen. Daarnaast is bij de ontwikkeling rekening gehouden met de (toekomstige) zorgbehoefte van senioren. Het resultaat is een woningproject waar wonen, zorg en welzijn elkaar hebben gevonden. ''Senioren kunnen hierdoor nog langer zelfstandig wonen'', aldus Evan Kroon, directeur van Kroon.

NIJKERK - De nieuwe woningen liggen in het centrum , naast woonzorgcentrum Amaris Arkemheen. Tijdens een drukbezochte ontmoetingsbijeenkomst op 30 juni werden de huurders van de patiowoningen welkom geheten door Jaap Dijkens, teamleider Zorg bij Amaris. Hij nodigt de nieuwe buren vervolgens uit om op visite te komen. "Omgekeerd', zo vertelt Jaap, ''steken wij ook graag de straat over, om bij jullie thuis zorg te verlenen of te regelen waar gewenst.''

Actiiteiten

Collega Agnes Prépost, activiteitencoördinator bij Amaris gaf aan dat de huurders van de patiowoningen ook van harte welkom zijn bij de diverse sociale activiteiten die Amaris organiseert voor de bewoners van Arkemheen, zoals de wandelgroep, hobbygroep en diverse uitjes. Agnes: ''We willen bereiken dat ouderen elkaar ontmoeten en mee blijven doen, dat is waar het ons om gaat''.

Ook de gemeente Nijkerk laat weten blij te zijn met de combinatie van wonen, zorg en welzijn die op de Maximahof is gerealiseerd.

Verbinding

Evan Kroon benadrukt tijdens de bijeenkomst hoe belangrijk het is dat in de samenleving mensen naar elkaar omzien. ''Die verbinding wordt op deze plek prachtig gesymboliseerd met de nieuwe jeu-de-boulesbaan. Die is door vrijwilligers van vereniging De Nijeboulers met steun van Amaris en Bouwbedrijf Kroon op het terrein van Arkemheen aangelegd. Hier kunnen onze huurders van de patiowoningen, de bewoners van Arkemheen en de bewoners van de nabijgelegen Beatrixflat elkaar ontmoeten''.

De huurders van de patiowoningen, allemaal aanwezig tijdens de bijeenkomst, zijn enthousiast over hun nieuwe woning. ''Dankzij deze complete manier van wonen, hoeven wij hier niet meer weg'', aldus een echtpaar dat op 16 juni verhuisde naar hun nieuwe woning. Behalve de prachtige plek en de privacy van de woning, zijn zij erg tevreden over de luxe afwerking en de praktische inrichting.

''Erg leuk om onze nieuwe buren hier te ontmoeten''. En we vinden het een geruststellende dat er zorg in de buurt is als we dat nodig hebben''.

Reageer als eerste
Meer berichten