Logo nijkerknu.nl


Wethouder Patricia van Loozen in gesprek met Rob Veltink, voorzitter Nijkerkse Ondernemers Vereniging. (Foto: Arjen Gerritsma)
Wethouder Patricia van Loozen in gesprek met Rob Veltink, voorzitter Nijkerkse Ondernemers Vereniging. (Foto: Arjen Gerritsma)

B en W Nijkerk steunen bedrijfsinvesteringszone binnenstad

Het Nijkerkse college van burgemeester en wethouders steunt van harte de instelling van een Bedrijfsinvesteringszone (BIZ) in de binnenstad van Nijkerk. Het is een kans voor ondernemers om samen te werken aan een aantrekkelijke binnenstad en de kosten van acties en activiteiten eerlijk te verdelen, vindt het college.

NIJKERK - Of de Bedrijfsinvesteringszone daadwerkelijk doorgaat is eerst aan de gemeenteraad van Nijkerk en bepalen de plaatselijke ondernemers tenslotte zelf, door bij een draagvlakmeting vóór of tegen te stemmen.

Initiatief

Het initiatief voor een Bedrijfsinvesteringszone is genomen door ondernemers en inwoners die verenigd zijn in het Platform Binnenstad Nijkerk. De BIZ is een gemeentelijke belasting die geheven wordt onder gebruikers van panden die hun winkel of onderneming hebben binnen een bepaalde, afgesproken zone. Het geïnvesteerde geld komt weer als subsidie terug. Een speciaal daarvoor opgerichte BIZ-stichting ontvangt deze subsidie om hiermee de afgesproken activiteiten te kunnen bekostigen.

Potentie

Wethouder Patricia van Loozen is positief: ''De binnenstad heeft een BIZ nodig en verdient het ook. Er is nog zóveel potentie om meer bezoekers naar het stadscentrum te trekken en dus ook voor meer economische groei. Onder andere door samen te werken in een BIZ kunnen ondernemers die potentie aanboren. Een BIZ is bovendien een essentieel onderdeel van de visie 'Aantrekkelijk Nijkerk' van het Platform Binnenstad Nijkerk. BIZ-inkomsten kunnen namelijk andere wensen bekostigen.''

Gemeenteraad

Het college van Burgemeester en Wethouders stelt de gemeenteraad voor om de BIZ-verordening vast te stellen. Dat gebeurt naar verwachting in september van dit jaar. Vervolgens is de weg vrij voor de formele draagvlakmeting onder de betrokken ondernemers.

2018

De Bedrijfsinvesteringszone gaat door als 50 procent van de betrokken binnenstadondernemers stemt en daarvan minimaal tweederde vóór de instelling van de BIZ is. Kiezen ondernemers voor de Bedrijfsinvesteringszone, dan wordt deze ingesteld per 1 januari 2018.

(Foto: Arjen Gerritsma)

Reageer als eerste
Meer berichten