Nijkerker start crowdfunding voor zijn uitvinding 'Plopr'

NIJERK - Een heerlijk geluid is het, vindt de Nijkerker Johan van de Pol. Zo'n lekkere harde plop wanneer je een fles champagne ontkurkt. Die lekkere plop kun je nu ook horen als je een biertje openmaakt of een colaatje. Dankzij de Plopr. Een Nijkerkse uitvinding waar een paar jaar aan is gewerkt. Sinds vandaag staat de Plopr opener op Kickstarter om geld te crowdfunden voor de productie van de eerste exemplaren.

De 27-jarige Johan van de Pol is de uitvinder van de zogeheten Plopr. Hij vertelt: "Vijf jaar geleden tijdens een feestje opende een vriend van mij een flesje bier met de achterkant van zijn aansteker. Het opende met een verbazingwekkend hard 'plop' geluid. Na lang proberen lukte mij het die avond uiteindelijk ook om met een flinke 'plop' mijn biertje met een aansteker te openen.''

Van de Pol: ''Ik heb geleerd dat elke menselijke beweging kan worden nagebootst door een machine of een gereedschap. Ik beloofde mijn vrienden dat ik iets zou bedenken dat makkelijker was dan zo'n aansteker. Nog hoor ik hun lach nog toen ik dat zei. Juist dát zorgde ervoor dat ik vastbesloten aan de slag ging om een nieuwe opener te ontwikkelen waarmee iedereen makkelijk dat harde geluid plop' kan maken."

Johan van de Pol is enkele jaren bezig geweest met allerlei prototypes die in niets lijken op wat de Plopr uiteindelijk is geworden. In de zomer van 2016 kwam de doorbraak. Notabene een boekenplankbeugel vormde de inspiratie voor het uiteindelijk werkende prototype dat met Johan met zijn zwager, een student werktuigbouwkunde, verder uitwerkte. Duizenden uren van hard werken werden geïnvesteerd, maar vanaf nu kan iedereen zijn bierflesje ontkurken met een 'plop'. En als mooi extra effect schiet de dop ook nog door de lucht. Heb je geen zin in een plop? De Plopr kun je ook gebruiken om een flesje 'old school' open te maken.
Sinds enkele dagen staat de inmiddels gepatenteerde Plopr op de website Kickstarter met als doel 10.000 euro bijeen te krijgen (te crowdfunden). Met dit startgeld kunnen de eerste openers geproduceerd en verzonden, en kunnen distributeurs worden gezocht.

De Plopr kan bij bestelling vanaf 100 stuks gepersonaliseerd worden waardoor het een leuk persoonlijk cadeau wordt en ideaal om promotioneel in te zetten door merken, laat uitvinder Jan van de Pol weten.

Nieuwsoverzicht

Shopbox

Meer berichten