• Alles
  • (5)
    Lezingen
  • (1)
    Sport
  • (6)
    Cursus-Workshop

Nieuwe internationale beiaardserie

donderdag 12 juli 20:00 - 21:00 uur

NKV

90-jarige Klokkenspelvereniging komt weer met internationale zomerserie.

De Nijkerkse Klokkenspelvereniging bestaat 90 jaar. Er zijn geen feestelijkheden, maar Nijkerk kan weer rekenen op een Zomeravond-beiaardserie van hoog niveau.

Afscheidsconcert Freek Bakker

Vooraf aan de serie gaat eerst het verrassingsconcert voor oud-stadsbeiaardier Freek Bakker. Dit concert vindt plaats op donderdag 21 juni, precies een week vóór het eerste zomeravondconcert. Na het concert is er een ontvangst in het Tabakhuis.

Internationale bezetting

Ook dit jaar worden de concerten verzorgd door beiaardiers va het hoogste niveau. Drie daarvan komen uit het buitenland: een uit België en twee uit de USA. Ook een van onze nieuwe stadsbeiaardiers, Boudewijn Zwart, zal een van de concerten verzorgen.

Bijzonder slotconcert

Net als vorig jaar kijken we extra uit naar het slotconcert op 6 september, dat per traditie heel bijzonder zal zijn. Vorig jaar kon het door de slechte weersomstandigheden helaas niet doorgaan. Daarom staat voor dit jaar vrijwel hetzelfde programma als slotconcert genoteerd. We hopen er dit jaar wel volop van te kunnen genieten, want het is zeer de moeite waard. De speciale solist een violiste: Alisa van Dijk. Ze zal ondersteund worden door stadsbeiaardier Wim Ruitenbeek op de torenbeiaard en zijn collega Boudewijn Zwart op de digitale piano.NKV
deel deze activiteit

Locatie

Achter het Tabakhuis
Nijkerk
Nieuwstraat 9
3861aj


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.