Logo nijkerknu.nl


Veelzijdige beiaardier De Waardt geeft concert

In de jaarlijkse serie Zomeravond-beiaardconcerten geeft donderdag 20 juli beiaardier Richard de Waardt vanaf 20.00 uur een uur durend concert op de beiaard van de Grote Kerk.

NIJKERK - Samen met Geert Bierling is hij stadsbeiaardier van Rotterdam. Rotterdam beschikt over drie beiaarden: in de Laurenskerk (63 klokken) van het stadhuis en het beiaardje van de Pelgrimsvaderskerk. De Waardt houdt van uitdagingen Zo speelde hij met jazztrompetist Eric Vloeimans en het New Rotterdam Jazz Orchestra op een mobiele beiaard in 'De Doelen'. Met zijn vrouw Dina verheyden vormt hij het duo 'Kampanula'. Daarin brengen ze muzikale sprookjes en fabels tot leven in klokkentorens en theaters voor jong en oud.
Richard de Waardt studeerde in 2010 af aan de Koninklijke Beiaardschool 'Jef Denijn' in Mechelen. Hij won verschillende eerste prijzen op internationale beiaardwedstrijden en geeft beiaardconcerten in binnen- en buitenland. De Waardt speelt daarnaast als accordeonist in de groep 'Kampa Kampa!'.
Het programma is samengesteld uit beiaardmuziek van minder dan een eeuw oud en bewerkingen van bekende composities als de 'Rhapsody in Blue' van Gershwin en de 'Bohemian Rhapsody' van Freddy Mercury, plus nog een paar verrassingen.
Het concert is rustig en droog te beluisteren op de NKV-luisterplaats, bij het Tabakhuis, Nieuwstraat 9.

Reageer als eerste